28 Νοε 2010

"Τα επίμαχα και τραυματικά θέματα στη διδασκαλία της Ιστορίας"(3)

Γ.Κόκκινος,Ν.Κιζίλγιουρεκ,Π.Παύλου,Δ.Μαυροσκούφης,Χ.Μακρυγιάννη
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το συμπόσιο με θέμα "Τα επίμαχα και τραυματικά θέματα στη διδασκαλία της Ιστορίας" που διοργάνωσε ο ΟΙΔΕ χθες(27/11/10) στη Λευκωσία.Για το συμπόσιο δείτε προηγούμενες αναρτήσεις εδώ και εδώ.
Η αίθουσα του Chateau Status ήταν κατάμεστη,οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι το επίμαχο αυτό θέμα απασχολεί και προβληματίζει.
Το Πρώτο μέρος "Τα συγκρουσιακά θέματα στη διδασκαλία της Ιστορίας" με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο των Κόκκινου,Μαυροσκούφη,Γατσωτή και Λεμονίδου περιλάμβανε χαιρετισμό της Προέδρου του ΟΙΔΕ Χαράς Μακρυγιάννη,παρέμβαση από τον Παύλο Παύλου και τρεις εισηγήσεις από τους Ν.Γιζίλγιουρεκ,Δ.Μαυροσκούφη και Γ.Κόκκινο.
Το Δεύτερο μέρος περιλάμβανε παρέμβαση από την Μελτέμ Ουνουκράν και Πορίσματα ερευνών για τη διδασκαλία των επίμαχων ιστορικών γεγονότων από τους:Μιχαλίνο Ζεμπύλα,Χάρη ψάλτη και Ρένα Χόπλαρου.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα συνέδρια με παρόμοια θέματα!
Εμείς θα επανέλθουμε,σύντομα, με αποσπάσματα και περιλήψεις των εισηγήσεων.

Από το Πρώτο μέρος του συμποσίου.Διακρίνονται:Γ.Κόκκινος,Ν.Κιζίλγιουρεκ,Π.Παύλου,Δ.Μαυροσκούφης
 
Στη φωτογραφία και η Πρόεδρος του ΟΙΔΕ Χαρά Μακρυγιάννη      


Από την κατάμεστη αίθουσα
Και εδώ...
Π.Παύλου και Γ.Κόκκινος
Από το Δεύτερο μέρος του συνεδρίου.Χ.Ψάλτης,Μ.Ονουκράν.Ρ.Χόπλαρου,Μ.Ζεμπύλας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν από τα πιο καλά οργανωμένα συνέδρια που παρακολούθησα.Η συζήτηση όμως έπρεπε να διαρκέσει πιο πολλή ώρα,επειδή ο κόσμος είχε πολλές ερωτήσεις.
Κώστας