30 Νοε 2008

Περί Εφραίμ

"Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Ελληνικός τύπος αυτές τις μέρες στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.Η πτώση του Εφραίμ φαίνεται να είναι οριστική"!


Η άνοδος και η πτώση του Εφραίμ
Μετά το Φανάρι, θα πάει στο γραφείο του εισαγγελέα


Μετά 18 συναπτά έτη στην ηγουμενία της Μονής Βατοπεδίου, ο μοναχός Εφραίμ Κουτσού υποχρεώνεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να εγκαταλείψει τα διοικητικά και διαχειριστικά καθήκοντά του. Ο Εφραίμ με αργά αλλά σταθερά βήματα έφτασε από πνευματικό παιδί του γέροντα Ιωσήφ στην Πάφο, τη δεκαετία του '70, να γίνει ο πιο ισχυρός ηγούμενος του Αγίου Όρους, καθώς διαχειριζόταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με την πολιτική ελίτ της Ελλάδας. Επόμενη στάση του Εφραίμ, μετά το Φανάρι, είναι το γραφείο του εισαγγελέα την ερχόμενη Παρασκευή.
Παράλληλα, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής γίνονται καθημερινά δέκτες σημαντικών αποκαλύψεων σχετικά με τις υπεράκτιες εταιρείες που είχε συστήσει η Μονή Βατοπεδίου, για να διευκολύνει τις κερδοφόρες δραστηριότητές της. Διαχειριστής των offshore εμφανίζεται σύμβουλος της Μονής, με διεκπεραιωτές επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας. Το ενδιαφέρον στην Εξεταστική Επιτροπή θα ενταθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, καθώς αρχίζουν οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: